friends

Αποκατάσταση αποθετηρίου "Apothesis"

Σας ενημερώνουμε ότι έπειτα από μία τεχνικά απαιτητική διαδικασία, η λειτουργία του αποθετηρίου "Apothesis" έχει αποκατασταθεί  κατά ένα μεγάλο μέρος. Οι χρήστες μπορούν να διενεργούν πλέον κανονικά τις αναζητήσεις τους, καθώς και τις αυτο-αρχειοθετήσεις των Διπλωματικών τους εργασιών. Σημειώνουμε ότι  το ΕΔΥ διατίθεται πλέον μόνο μέσω του Ψηφιακού χώρου Εκπαίδευσης.  Τοπεριεχόμενο του αποθετηρίου θα ενσωματώνεται σταδιακά  και αναμένεται να επανέλθει πλήρως στο προσεχές χρονικό διάστημα. Η διαδικασία σύνδεσης των χρηστών στο αποθετήριο παραμένει αμετάβλητη, και θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών που τους έχουν παρασχεθεί για την είσοδό τους στις υπηρεσίες του πανεπιστημίου.

Ενημέρωση εξυπηρέτησης κοινού

Η Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΑΠ στην Πάτρα σας ενημερώνει ότι η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, κατά τις ώρες 8:00-14:30. Υπογραμμίζεται ότι  διατηρούνται οι εξ αποστάσεως υπηρεσίες που προσφέρει, καθώς και οι ημέρες και το ωράριο εργασίας. Η Βιβλιοθήκη δηλαδή, συνεχίζει να εξυπηρετεί τόσο σε επίπεδο δανεισμού (μέσα από την παραλαβή και αποστολή πακέτων) όσο και σε επίπεδο εκπαίδευσης.

Ανάγκες κατάρτισης των επαγγελματιών στον τομέα των βιβλιοθηκών: ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα της έρευνας!

 

biblio biblio biblio

Ανάγκες κατάρτισης των επαγγελματιών στον τομέα των βιβλιοθηκών:

η έρευνα BIBLIO ολοκληρώθηκε!

 Η έρευνα του #DigitalBiblio σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες (#digitalcompetences, #digitalskills) και τις ανάγκες κατάρτισης των επαγγελματιών στον τομέα των βιβλιοθηκών, έχει ολοκληρωθεί !

Αφού αυτο-αξιολόγησαν το επίπεδο των #DigComp πεδίων τους, οι επαγγελματίες που συμμετείχαν στην έρευνα του έργου BLIO, έκριναν το επίπεδό τους ως «βασικό» στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

 

Ασφάλεια - 48%

Επίλυση προβλημάτων - 36%

Δημιουργία περιεχομένου - 36%

Επεξεργασία πληροφοριών - 23%

Επικοινωνία - 20%

Σαφώς, εντοπίζεται χάσμα δεξιοτήτων το οποίο αναμένεται να καλυφθεί, μέσω του #VET Curriculum του έργου, που είναι σε εξέλιξη. Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου υλοποιεί το έργο BIBLIO ως φορέας-εταίρος στην Ελλάδα και η Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΑΠ υποστηρίζει ενεργά την υλοποίηση κι εμπλέκεται στις δράσεις του έργου, ως βασικός διασυνδεδεμένος τοπικός φορέας

Δείτε περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/849190395172927/posts/3441858795906061/

https://www.biblio-project.eu/.../findings-biblio-research/

Μείνετε συντονισμένοι και θυμηθείτε να επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα του BIBLIO και να παρακολουθείτε τις ιστορίες (“Stories”) από τους φορείς εταίρους του έργου! https://www.biblio-project.eu/stories/

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο BIBLIOκαθώς κι άλλες δράσεις της Ερευνητικής Ομάδας DAISSy-ΕΑΠ:

Website : http://daissy.eap.gr/enhttps://www.biblio-project.eu/
Facebook : @DAISSyResearchGroup, @digitalbiblio
Linkedin : https://www.linkedin.com/in/daissyresearchgroup/
Twitter : https://twitter.com/daissy_research
Instagram : @daissy_researchgroup
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 image004

To έργο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ERASMUS+

της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το συμφωνητικό επιχορήγησης

αρ. 612411-EPP-1-2019-1-IT-EPPKA2-SSA

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2000-2019

 

Σας πληροφορούμε πως στον παρακάτω σύνδεσμο

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2000-2019   (αναζήτηση με ctrl+F)

μπορείτε να δείτε το αρχείο με τα θέματα των διπλωματικών εργασιών που έχουν εκπονηθεί μέχρι το 2019. Συμπληρωματικά τους τίτλους και τα μεταδεδομένα παλιότερων διπλωματικών εργασιών μπορείτε να τα αναζητήσετε στον κύριο κατάλογο της βιβλιοθήκης https://opac.seab.gr/search~S8*gre και στη διαδικτυακή πύλη https://www.openarchives.gr/aggregator-openarchives/portal/ .

Για επιπλέον πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη βιβλιοθήκη.
Τηλ:
+30 2610 367.830 και +30 2610 367823
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναστολή των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης στο Παράρτημα του ΕΑΠ στην Αθήνα, στο πλαίσιο μέτρων για τον κορωνοϊό COVID-19

Η Βιβλιοθήκη του Παραρτήματος Αθήνας σας ενημερώνει ότι με βάση τα  μέτρα για τον  περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 αναστέλλει τη λειτουργία της για όλες τις επιτόπιες υπηρεσίες της (επιτόπιοι δανεισμοί, χρήση αναγνωστηρίου, χρήση του υπολογιστικού εξοπλισμού, εκπαίδευση χρηστών). Σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

Περισσότερα Άρθρα...