Μενού Κλείσιμο

Έναρξη δοκιμαστικής πρόσβασης στη βάση CNKI Express

Αγαπητά μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας,

Μετά από ενημέρωση που λάβαμε από το Γραφείο των Ηλεκτρονικών Πηγών του ΣΕΑΒ (Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών), σας πληροφορούμε για την έναρξη δοκιμαστικής πρόσβασης στη βάση CNKI Express, διάρκειας 6 μηνών (μέχρι 15 Ιουλίου 2024).

Πρόκειται για  βάση δεδομένων της China National Knowledge Infrastructure (CNKI) που είχε αναπτυχθεί από το Tsinghua University και περιλαμβάνει ακαδημαϊκές πηγές από την Κίνα, όπως περιοδικά, διατριβές και μεταπτυχιακές εργασίες, πρακτικά συνεδρίων, εφημερίδες, επετηρίδες κλπ. Σε επιλεγμένες δημοσιεύσεις παρέχεται μηχανική μετάφραση στην αγγλική γλώσσα.

Η πρόσβαση επιτυγχάνεται από τους ακόλουθους συνδέσμους με τη χρήση των προσωπικών κωδικών (Username & Password) που σας έχουν δοθεί για τις ψηφιακές υπηρεσίες εκπαίδευσης του ΕΑΠ:

  • http://login.proxy.eap.gr/login?url=https://oversea.cnki.net/  για όλο το περιεχόμενο της βάσης (περιοδικά, διατριβές και μεταπτυχιακές εργασίες, πρακτικά συνεδρίων, εφημερίδες, επετηρίδες κ.λπ.)
  • http://login.proxy.eap.gr/login?url=https://ar.oversea.cnki.net  το οποίο αναφέρεται ως Academic Reference (AR) και περιέχει πηγές (βιβλία, περιοδικά, περιλήψεις) μόνο στην αγγλική γλώσσα. Σε αυτόν τον σύνδεσμο διατίθεται και η ακόλουθη βοηθητική θεματική κατηγοριοποίηση:

Mathematics/ Physics/ Mechanics/ Astronomy

Chemistry/Metallurgy/Environment/ Mine Industry

Architecture/Energy/ Traffic/ Electro mechanics etc.

Agriculture

Medicine & Public Health

Literature/History/Philosophy, Politics/Military

Affairs/ Law

Education & Social Sciences

Electronic Technology & Information Science

Economics & Management

Εκπαιδευτικό υλικό θα βρείτε στην ακόλουθη site: https://cnki.mike-x.com/YQYD0zQ ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να συμβουλεύεστε το επισυναπτόμενο φυλλάδιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο των Ηλεκτρονικών Πηγών του ΣΕΑΒ, 2310998210, support@heal-link.gr

Κατηγορία: Announcements, Current
Μετάβαση στο περιεχόμενο