dspace2

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΑΠ

Προς:Φοιτήτριες/τές Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Ε.Α.Π. που παρουσιάζουν Διπλωματική Εργασία τον Μάρτιο του 2019.

Αγαπητές/οί,

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Εκπόνησης Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών σε ΠΜΣ με Θ.Ε. εξαμηνιαίας διάρκειας, οι φοιτητές οφείλουν να αναρτήσουν τη Διπλωματική τους Εργασία (το τελικό κείμενο με τις τελικές διορθώσεις) στο Αποθετήριο του Ιδρύματος (apothesis.eap.gr).

Η ανάρτηση θα πρέπει να γίνει εντός 15νθημέρου μετά από την επιτυχή παρουσίαση/εξέτασή της.

Επισημαίνεται ότι οι εργασίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των φοιτητών, οι οποίοι, στο πλαίσιο της πολιτικής ανοικτής πρόσβασης, εκχωρούν στο ΕΑΠ μη αποκλειστική άδεια χρήσης του δικαιώματος αναπαραγωγής, προσαρμογής, δημόσιου δανεισμού, παρουσίασης στο κοινό και ψηφιακής διάχυσής τους διεθνώς, σε ηλεκτρονική μορφή και σε οποιοδήποτε μέσο, για διδακτικούς και ερευνητικούς σκοπούς, άνευ ανταλλάγματος και για όλο το χρόνο διάρκειας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Η ανοικτή πρόσβαση στο πλήρες κείμενο για μελέτη και ανάγνωση δεν σημαίνει καθ' οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας του συγγραφέα/δημιουργού ούτε επιτρέπει την αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, εμπορική χρήση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (downloading), «ανάρτηση» (uploading), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά της εργασίας, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του συγγραφέα/δημιουργού. Οι δημιουργοί διατηρούν το σύνολο των ηθικών και περιουσιακών τους δικαιωμάτων.

Προς διευκόλυνσή σας διατίθεται ο Οδηγός ανάρτησης Διπλωματικής / Πτυχιακής Εργασίας στο Αποθετήριο καθώς και το Χρήσιμο Υλικό για την εκπόνηση Πτυχιακών και Διπλωματικών Εργασιών .

Διευκρινίζουμε ότι:
• Το αρχείο της Δ.Ε. πρέπει να έχει μορφή pdf.
• Η Δ.Ε. πρέπει να βρίσκεται σε ένα ενιαίο αρχείο που θα περιλαμβάνει το εξώφυλλο, τον πρόλογο, το κύριο μέρος και πιθανά παραρτήματα ή/και συνοδευτικό υλικό (π.χ. χάρτες, διαγράμματα, εικόνες κ.λ.π.). Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στη επιλογή εικόνων υψηλής ανάλυσης.
• Το αρχείο της Δ.Ε. δεν πρέπει να είναι κλειδωμένο.
• Το μέγεθος της Δ.Ε. δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 ΜΒ.
• Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου των 30 ΜΒ μπορείτε να υποβάλετε ένα επιπλέον αρχείο αλλά μόνο για τα παραρτήματα και το συνοδευτικό υλικό.

Για την καλύτερη καθοδήγησή σας, η Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιήσει εξ αποστάσεως σεμινάριο, (διάρκειας μισής ώρας περίπου) για την ανάρτηση των Διπλωματικών Εργασιών στο Αποθετήριο την Τετάρτη 20/3/2019 και ώρα 18:00 με τη μέθοδο της ζωντανής μετάδοσης (live streaming) στη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο YouTube. Εκεί θα πρέπει να επιλέξετε το εικονίδιο "Ζωντανή Μετάδοση".

Η παρούσα επιστολή έχει σταλεί και στους αντίστοιχους επιβλέποντες καθηγητές.

Για τεχνικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Δημοσθένη Μανιά στο e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., ενώ για γενικές πληροφορίες και διευκρινίσεις με την κα Νίκη Παπαδοπούλου στο τηλ.: 2610 367-829 και στο e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Ημερίδα: «Ανοικτοί εκπαιδευτικοί πόροι και Δια Βίου Μάθηση: ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τις δημόσιες βιβλιοθήκες»

logo-oer

Η Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ε.Α.Π. , σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών - Παράρτημα Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Τμήμα Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, συνδιοργανώνει ημερίδα με θέμα "Ανοικτοί εκπαιδευτικοί πόροι και Διά Βίου Μάθηση: Ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τις δημόσιες βιβλιοθήκες".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2019, 09.00 έως 17.00, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της ημερίδας εδώ

Λειτουργία Βιβλιοθήκης το Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού

Η Εξ @ποστάσεως Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ (Πάτρα) θα παραμείνει κλειστή το τριήμερο του Καρναβαλιού (από το Σάββατο 9 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου).
Το ίδιο θα ισχύσει και για το Παράρτημα της Βιβλιοθήκης στην Αθήνα, εκτός από το Σάββατο 9 Μαρτίου, όπου θα λειτουργήσει κανονικά από 10:00 έως 16:00.
Σας ευχόμαστε Καλές Απόκριες!

Αποθετήριο Ε.Α.Π.

Λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισής, το Ιδρυματικό Ψηφιακό Αποθετήριο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου θα παραμείνει ανενεργό για μικρό χρονικό διάστημα.

Εκ της Βιβλιοθήκης

Αργία λόγω εορτασμού Τριών Ιεραρχών

Σας ενημερώνουμε ότι στις 30/1/2019 η Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ στην Πάτρα καθώς και το Παράρτημα της Βιβλιοθήκης στην Αθήνα, θα παραμείνουν κλειστές λόγω εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.
Εκ της Βιβλιοθήκης

More Articles...