friends

Συμμετοχή της βιβλιοθήκης του Ε.Α.Π. στο συνέδριο LIBER 2019

Η Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΑΠ είναι επίσημο μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνητικών Βιβλιοθηκών LIBER από το 2018. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έλαβε χώρα το LIBER Conference, η ετήσια συνάντηση των μελών του Δικτύου προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες πρακτικές και πολιτικές, αλλά και για να χαράξουν από κοινού την κατεύθυνση του Δικτύου. Η Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ, ως ενεργό μέλος εδώ και δύο χρόνια του Δικτύου, είχε δυναμική παρουσία στο 48ο ετήσιο συνέδριο που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Trinity College στο Δουβλίνο την περίοδο 26-28 Ιουνίου. Οι εκπρόσωποί μας έλαβαν μέρος στη συνεδρία του Innovative Metrics Working Group, του οποίου είναι μέλος η Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ, με τίτλο "Where to from now" με την ανακοίνωση "Innovative approaches to metrics. Beyond metrics: a closer look at sentiment analysis approach", η οποία αφορά στην εφαρμογή της μεθόδου sentiment analysis στα διάφορα metrics των βιβλιοθηκών για την εξαγωγή αναλυτικότερων συμπερασμάτων.

Οι δυο ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΑΠ και Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Πατρών, πιστοποιώντας για άλλη μια φορά την άριστη συνεργασία τους, συνέπραξαν σε ερευνητικό επίπεδο για τη συμμετοχή τους στο 48o Συνέδριο Ερευνητικών Βιβλιοθηκών του δικτύου LIBER στο οποίο είναι αμφότερα μέλη. To αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η δημιουργία ενός poster με τίτλο "More than a Feeling: Insights and Information from a Sentiment Analysis Study", το οποίο αναρτήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου και το οποίο κέρδισε το "Best Poster Award", αναδεικνύοντας έτσι την ποιότητα των δύο Βιβλιοθηκών. Το poster μπορείτε να το δείτε εδώ.

H Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ σκοπεύει να εδραιώσει τη θέση της στο δίκτυο LIBER με ακόμα περισσότερες συνεργασίες, αλλά και δραστηριότητες προκειμένου να καταστεί σημείο αναφοράς στο χώρο των ερευνητικών βιβλιοθηκών.

Θερινό ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης ΕΑΠ

Σας ενημερώνουμε ότι για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο το ωράριο λειτουργίας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΕΑΠ και του Παραρτήματός της στην Αθήνα διαμορφώνεται ως εξής:

 

Κεντρική Βιβλιοθήκη

ΙΟΥΛΙΟΣ

Δευτέρα -Παρασκευή: 07:30-19:30

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Δευτέρα-Παρασκευή: 07:30-15:30

Παράρτημα  Βιβλιοθήκης στην Αθήνα

ΙΟΥΛΙΟΣ

Δευτέρα -Παρασκευή: 08:00-20:00

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Δευτέρα -Παρασκευή: 08:00-16:00

 
 
Καλό καλοκαίρι!

Eκπαιδευτικό σεμινάριο για την Παρουσίαση βασικών ζητημάτων που αφορούν στη συγγραφή διπλωματικών εργασιών

Η Εξ @ποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ε.Α.Π. διοργανώνει την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 17:00 - 19:00 εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Παρουσίαση βασικών ζητημάτων που αφορούν στη συγγραφή διπλωματικών εργασιών, όπως η επιλογή θέματος, η δόμηση της εργασίας, η παρουσίασή της κ.α.

Η παρακολούθησή του προϋποθέτει την εγκατάσταση της εφαρμογής skype for business αλλά και τη συμπλήρωση της Φόρμας Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής. Η φόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 7/6  ενώ το Σάββατο  8/6 θα αποσταλεί μέσω email σχετική πρόσκληση συμμετοχής. Προκειμένου να είναι έγκυρη η εγγραφή σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε το ακαδημαϊκό email του ΕΑΠ.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Λεωνίδα Παπαχριστόπουλο (τηλ. 2610367821, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Εκλογές - Λειτουργία βιβλιοθήκης

Σας ενημερώνουμε ότι η Κεντρική Βιβλιοθήκη και το Παράρτημά της στην Αθήνα θα παραμείνουν κλειστά τα Σαββατοκύριακα 25-26/5 και 1-2/6
λόγω διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Εκ της Βιβλιοθήκης.

Πρόσκληση συμμετοχής σε ενημερωτική ημερίδα για τη δράση κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες

Αγαπητή/-ε κυρία/ -ε,

Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ερευνητική ομάδα DAISSy (http://daissy.eap.gr/) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) υλοποιεί μια νέα δράση κατάρτισης η οποία θα προσφέρει στους ενήλικους ευρωπαίους πολίτες χαμηλής ειδίκευσης τις βασικές ψηφιακές και εγκάρσιες (transversal) δεξιότητες που απαιτούνται για την απασχόληση, την προσωπική ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη και την ενεργό συμμετοχή τους ως πολίτες. Εκ μέρους της κοινοπραξίας του έργου DCDS – Σύστημα Ανάπτυξης Ψηφιακών Ικανοτήτων, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην ενημερωτική ημερίδα για τη δράση κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες.

Η ενημερωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη βιβλιοθήκη του ΕΑΠ στην Πάτρα (Πατρών Κλάους 183, 2ος όροφος) την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, 16:30 – 19:30.

Το πρόγραμμα και την πρόσκληση της εκδήλωσης μπορείτε να την δείτε εδώ.

More Articles...