Έναρξη Δοκιμαστικής Πρόσβασης (trial) σε Βάσεις Δεδομένων του εκδ. οίκου Brill

Η Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ εξασφάλισε για τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας δοκιμαστική χρήση (trial) σε βάσεις δεδομένων  του εκδοτικού οίκου Brill από 2 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2017. Οι βάσεις καλύπτουν τις ανθρωπιστικές επιστήμες και είναι οι ακόλουθες:

  1. International Aristotle Bibliographie:περιεκτικό ερευνητικό εργαλείο που δίνει πρόσβαση σε πάνω από 50.000 βιβλία, επιστημονικά άρθρα, κεφάλαια βιβλίων, κριτικές βιβλίων και διπλωματικές εργασίες που αφορούν στον φιλόσοφο Αριστοτέλη και την επίδραση του έργου του. Η βιβλιογραφία αυτή περιλαμβάνει υλικό που έχει εκδοθεί σε πολλές γλώσσες τα τελευταία τουλάχιστον 100 χρόνια.
  2. New Pauly Online: αγγλική έκδοση της έγκυρης εγκυκλοπαίδειας “Der Neue Pauly”, που εκδόθηκε από τον Verlag J.B. Metzler το 1996. Η εγκυκλοπαιδική κάλυψη, το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, η διεπιστημονική και σύγχρονη προσέγγιση αλλά και ο σαφής και εύχρηστος τρόπος παρουσίασης των θεμάτων, την έχουν καθιερώσει ως ένα ασυναγώνιστο σύγχρονο έργο για τον αρχαίο κόσμο.
  3. Supplementum Epigraphicum Online: συγκεντρώνει συστηματικά το πλήρες κείμενο όλων των νέων ελληνικών επιγραφών στη πρωτότυπη μορφή τους, συνοδευόμενων από κριτικό σχολιασμό. Επίσης, συνοψίζει νέες προσεγγίσεις, ερμηνείες και μελέτες γνωστών επιγραφών.
  4. Brill’s New Jacoby: παρέχει μία αναθεωρημένη έκδοση των Ελληνικών κειμένων του έργου του Felix Jacoby “Die Fragmente der Griechischen Historiker I-III” με αποσπάσματα συγγραφέων που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο αρχικό έργο (διατίθεται αλφαβητική λίστα με τους διαθέσιμους ιστορικούς). Τα ελληνικά αποσπάσματα συνοδεύονται από μετάφραση στα αγγλικά, νέο κριτικό σχολιασμό, μία σύντομη εισαγωγή για τη ζωή και το έργο του κάθε ιστορικού καθώς και επιλεγμένη βιβλιογραφία. Μάλιστα, για πρώτη φορά παρέχεται σχολιασμός για τους τελευταίους 248 συγγραφείς που υπήρχαν στο FGrHist I-III, το οποίο ο Jacoby δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει πριν το θάνατό του. Το έργο Brill's New Jacoby βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το 2017.
  5. Dictionary Ancient Greek: το σημαντικότερο σύγχρονο λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας με 140.000 λήμματα που προέρχονται από τη λογοτεχνία, τους παπύρους, τις επιγραφές και άλλες πηγές της αρχαϊκής περιόδου έως τον 6ο αιώνα π.Χ.

Η πρόσβαση στις βάσεις αυτές είναι εφικτή μέσω των συνδέσμων τους με τη χρήση των προσωπικών κωδικών (Username & Password) που έχουν δοθεί για τις ψηφιακές υπηρεσίες εκπαίδευσης του ΕΑΠ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Στέλλα Κοτσώνη είτε τηλεφωνικώς στο 2610-367819 είτε με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ut.png