Έναρξη δοκιμαστικής χρήσης (trial) στην Artstor Digital Library

Η Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ  εξασφάλισε για τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας δοκιμαστική περίοδο χρήσης (trial) στην  Artstor Digital Library από  24/04/2017 έως και 23/05/2017.

Πρόκειται για Βάση Δεδομένων που περιλαμβάνει μια πολύ πλούσια συλλογή από εικόνες υψηλής ευκρίνειας (τουλάχιστον 1,9 εκατομμύρια εικόνες) από το χώρο των τεχνών, των ανθρωπιστικών και των κοινωνικών επιστημών. Οι εικόνες αυτές αποτελούν σπάνιο υλικό και προέρχονται από παγκοσμίως κορυφαία μουσεία, αρχεία φωτογραφιών, ερευνητών και καλλιτεχνών. Επίσης, διατίθενται μέσα από ένα εύχρηστο αποθετήριο με εύκολη πλοήγηση, ενώ συνοδεύονται από περιεκτικά μεταδεδομένα.

Η βάση εμπλουτίζεται σε μηνιαία βάση με νέες συλλογές και μπορεί να αποτελέσει ένα υποστηρικτικό  υλικό για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό σας έργο.

Η πρόσβαση στη βάση  αυτή είναι εφικτή μέσω του συνδέσμου  Artstor Digital Library  με τη χρήση των προσωπικών κωδικών (Username & Password) που σας έχουν δοθεί για τις ψηφιακές υπηρεσίες εκπαίδευσης του ΕΑΠ. Διευκρινίζουμε ότι στην περίπτωση που επιθυμείτε να πλοηγηθείτε στη συλλογή  από το κινητό σας τηλέφωνο ή να “κατεβάσετε”, οργανώσετε σε φακέλους, τυπώσετε και μοιραστείτε εικόνες, θα πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό (Register) στην Artstor Digital Library.

Επίσης, στον σύνδεσμο How to Use the Artstor Digital Library  μπορείτε να δείτε εκπαιδευτικά βίντεο  που προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις λειτουργίες και τις διαθέσιμες πηγές.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να  επικοινωνήσετε με την κα Στέλλα Κοτσώνη (τηλ. 2610 367819, 367830 ή στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

ut.png