dspace2

Πρόγραμμα Ανοικτής Πρόσβασης MDPI

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ΕΑΠ συμμετέχει στο Πρόγραμμα Ανοικτής Πρόσβασης Institutional Open Access Program (IOAP) του εκδοτικού οίκου MDPI. Στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής όλοι οι ερευνητές του ΕΑΠ δικαιούνται έκπτωσης 10% στο κόστος δημοσίευσης των άρθρων (APC’s) του οίκου MDPI. Η διαδικασία υποβολής γίνεται κάθε φορά από τους συγγραφείς των άρθρων με τη δήλωση του Ιδρύματος (Hellenic Open University) ως Affiliation και εκδίδεται τιμολόγιο με τα δικά τους στοιχεία. Μπορείτε να δείτε εδώ τη λίστα των συμμετεχόντων ιδρυμάτων στο συγκεκριμένο εκπτωτικό πρόγραμμα του εκδοτικού οίκου.

Εκ της Βιβλιοθήκης

Οδηγίες Ανάρτησης Διπλωματικής Εργασίας στο Αποθετήριο του ΕΑΠ - Σεπτέμβριος 2019

Προς: Φοιτήτριες/τές Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Ε.Α.Π. που παρουσιάζουν Διπλωματική Εργασία την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019.

Αγαπητές/οί,

Σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό Εκπόνησης Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών σε ΠΜΣ με Θ.Ε. ετήσιας διάρκειας οι φοιτητές οφείλουν να αναρτήσουν τη Διπλωματική τους Εργασία (το τελικό κείμενο με τις τελικές διορθώσεις) στο Αποθετήριο του Ιδρύματος (apothesis.eap.gr).

Η ανάρτηση θα πρέπει να γίνει εντός 15νθημέρου μετά από την επιτυχή παρουσίαση/εξέτασή της.

Επισημαίνεται ότι οι εργασίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των φοιτητών, οι οποίοι, στο πλαίσιο της πολιτικής ανοικτής πρόσβασης, εκχωρούν στο ΕΑΠ μη αποκλειστική άδεια χρήσης του δικαιώματος αναπαραγωγής, προσαρμογής, δημόσιου δανεισμού, παρουσίασης στο κοινό και ψηφιακής διάχυσής τους διεθνώς, σε ηλεκτρονική μορφή και σε οποιοδήποτε μέσο, για διδακτικούς και ερευνητικούς σκοπούς, άνευ ανταλλάγματος και για όλο το χρόνο διάρκειας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Η ανοικτή πρόσβαση στο πλήρες κείμενο για μελέτη και ανάγνωση δεν σημαίνει καθ' οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας του συγγραφέα/δημιουργού ούτε επιτρέπει την αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, εμπορική χρήση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (downloading), «ανάρτηση» (uploading), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά της εργασίας, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του συγγραφέα/δημιουργού. Οι δημιουργοί διατηρούν το σύνολο των ηθικών και περιουσιακών τους δικαιωμάτων.

Προς διευκόλυνσή σας διατίθεται ο Οδηγός ανάρτησης Διπλωματικής / Πτυχιακής Εργασίας στο Αποθετήριο καθώς και το Χρήσιμο Υλικό για την εκπόνηση Πτυχιακών και Διπλωματικών Εργασιών .

Διευκρινίζουμε ότι:
• Το αρχείο της Δ.Ε. πρέπει να έχει μορφή pdf.
• Η Δ.Ε. πρέπει να βρίσκεται σε ένα ενιαίο αρχείο που θα περιλαμβάνει το εξώφυλλο, τον πρόλογο, το κύριο μέρος και πιθανά παραρτήματα ή/και συνοδευτικό υλικό (π.χ. χάρτες, διαγράμματα, εικόνες κ.λ.π.). Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στη επιλογή εικόνων υψηλής ανάλυσης.
• Το αρχείο της Δ.Ε. δεν πρέπει να είναι κλειδωμένο.
• Το μέγεθος της Δ.Ε. δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 ΜΒ.
• Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου των 30 ΜΒ μπορείτε να υποβάλετε ένα επιπλέον αρχείο αλλά μόνο για τα παραρτήματα και το συνοδευτικό υλικό.
Για την καλύτερη καθοδήγησή σας, η Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιήσει εξ αποστάσεως σεμινάρια, (διάρκειας μισής ώρας περίπου) για την ανάρτηση των Διπλωματικών Εργασιών στο Αποθετήριο κατά τις εξής ημερομηνίες, μέσα στο Σεπτέμβρη: 16/9, 23/9, 30/9 και ώρα από 13:00 έως 13:30 με τη μέθοδο της ζωντανής μετάδοσης (live streaming) στη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο YouTube. Εκεί θα πρέπει να επιλέξετε το εικονίδιο "Ζωντανή Μετάδοση".

Για τεχνικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Δημοσθένη Μανιά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ενώ για γενικές πληροφορίες και διευκρινίσεις με την κα Νίκη Παπαδοπούλου στο τηλ.: 2610 367-829 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εκ της Βιβλιοθήκης.

Εορτασμός Πολιούχου Αθηνών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 το Παράρτημα της Βιβλιοθήκης του ΕΑΠ στην Αθήνα δεν θα λειτουργήσει λόγω εορτασμού του πολιούχου της πόλεως Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Εκ της Βιβλιοθήκης

Περισσότερα Άρθρα...