Εργαστήριο Διαχείρισης Βιβλιογραφίας με το Mendeley

Η Εξ @ποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ε.Α.Π. διοργανώνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 - 14:00 Εργαστήριο για τη Διαχείριση Βιβλιογραφικών Αναφορών μέσω του προγράμματος Mendeley.

Το εργαστήριο, που θα γίνει στο χώρο της Βιβλιοθήκης (Πατρών Κλάους 183, Πάτρα), απευθύνεται σε φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τον τρόπο διαχείρισης και μορφοποίησης της βιβλιογραφίας τους στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των εργασιών και των ερευνητικών δημοσιεύσεών τους.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ο αριθμός των συμμετεχόντων θα περιοριστεί στα 15 άτομα. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής. Επισημαίνουμε ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέλθουν με τον προσωπικό τους υπολογιστή.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Λεωνίδα Παπαχριστόπουλο (τηλ. 2610367821, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).  

Mendeley

 

 

Δοκιμαστική χρήση (trial) στη βάση δεδομένων Ei Compendex

Σας ενημερώνουμε ότι η Εξ @ποστάσεως Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ εξασφάλισε για τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας δοκιμαστική χρήση (trial) στη βάση δεδομένων Ei Compendex, την πληρέστερη βάση τεχνικής βιβλιογραφίας που καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της μηχανικής και της εφαρμοσμένης επιστήμης μέχρι τις 10/02/2018.

Η Ei Compendex του εκδότη Elsevier, φιλοξενείται στην πλατφόρμα EngineeringVillage με πάνω από 22 εκατομμύρια καταχωρημένα αρχεία από 77 χώρες σε 190 κλάδους μηχανικής, που έχουν ληφθεί από μηχανολογικά περιοδικά, συνέδρια και τεχνικές εκθέσεις. Η κάλυψη περιλαμβάνει αναλυτικά τους εξής τομείς: πυρηνική τεχνολογία, βιοτεχνολογία, χημική και μηχανική διεργασιών, τεχνολογία φωτός και οπτικής, γεωργική μηχανική, τεχνολογία τροφίμων, υπολογιστές και επεξεργασία δεδομένων, εφαρμοσμένη φυσική, ηλεκτρονικά και επικοινωνίες, πολιτικά, μηχανικά, υλικά πετρελαίου, αεροδιαστημικής και αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς και στενότερους αυτών θεματικούς όρους (για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο φυλλάδιο και την σελίδα εκμάθησης Compendex learning page).

Η πρόσβαση είναι εφικτή μέσω του συνδέσμου EngineeringVillage με τη χρήση των προσωπικών κωδικών (Username & Password) που σας έχουν δοθεί για τις ψηφιακές υπηρεσίες εκπαίδευσης του ΕΑΠ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Στέλλα Κοτσώνη είτε τηλεφωνικώς στο 2610-367819 είτε με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εορταστικό ωράριο βιβλιοθήκης

 

Σάββατο 23/12/2017 κλειστά
Κυριακή 24/12/2017 κλειστά
Δευτέρα 25/12/2017 κλειστά
Τρίτη 26/12/2017 κλειστά
Τετάρτη 27/12/2017 7.30 π.μ. - 3.30 μ.μ.
Πέμπτη 28/12/2017 7.30 π.μ. - 3.30 μ.μ.
Παρασκευή 29/12/2017 κλειστά
Σαββάτο 30/12/2017 κλειστά
Κυριακή 31/12/2017 κλειστά

 

Δευτέρα 1/1/2018 κλειστά
Τρίτη 2/1/2018 κλειστά
Τετάρτη 3/1/2017 7.30 π.μ. - 3.30 μ.μ.
Πέμπτη 4/1/2017 7.30 π.μ. - 3.30 μ.μ.
Παρασκευή 5/1/2017 7.30 π.μ. - 3.30 μ.μ.
Σαββάτο 6/1/2017 κλειστά
Κυριακή 7/1/2017 10.00 π.μ. - 4.00 μ.μ.

Μουσική εκδήλωση με τίτλο "Ισπανικά τραγούδια της εξορίας, της προσφυγιάς, της περιπλάνησης"

Η Εξ @ποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΑΠ σε συνεργασία με το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών,  διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τίτλο "Ισπανικά τραγούδια της εξορίας, της προσφυγιάς, της περιπλάνησης" την Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου στις 19:00 στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης στην Πάτρα (Πατρών Κλάους 183, Πάτρα).

Οι μουσικοί, Βασιλική Κανελλιάδου και Φώτης Θεοδωρίδης ερμηνεύουν Μεσαιωνικά, Σεφαραδίτικα, Αναγεννησιακά και Λαϊκά τραγούδια, Sevillanas, Τσιγγάνικο Romancero-Λόρκα, και τραγούδια του Ισπανικού Εμφυλίου

Μπορείτε να δείτε την Αφίσα εδώ καθώς και το Πρόγραμμα εδώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - έκθεση "Orange Water 3: Reflections of Origin" Πάτρα 22_11_17 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΑΠ

--------------------------------------------------------------

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ως ενεργητικός φορέας μετάδοσης κι ενίσχυσης της γνώσης, της επιστήμης και του πολιτισμού φιλοξενεί, ως συνδιοργανωτής, το διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης  Orange Water 3.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ Orange Water, η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, και η

Εξ@αποστάσεως Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ε.Α.Π,

σας προσκαλούν

στα εγκαίνια της έκθεσης Αντανακλάσεις Καταγωγής (Reflections of Origin)

την Tετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, στις 20.00,

στις εγκαταστάσεις της Εξ@αποστάσεως Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Ε.Α.Π.,

Πατρών Κλάους 183,στην Πάτρα.

Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί μουσική παρέμβαση από κουαρτέτο μελών της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.

-------------

Το Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης Orange Water αποτελεί πολιτιστική γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Κάτω Χωρών, πραγματοποιώντας εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις από διακεκριμένους Έλληνες, Ολλανδούς αλλά και άλλων εθνικοτήτων εικαστικούς. Κατά τα έτη 2015 (Orange Water 1) και 2016 (Orange Water 2), συμμετείχαν 91 εικαστικοί σε 21 σημαντικούς Χώρους Τέχνης και Μουσεία, τελώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας. Το 2017, το Orange Water 3 ξεκίνησε από το Santorini Arts Factory (SAF), για να συνεχίσει το ταξίδι του στην υπόλοιπη Ελλάδα και να ολοκληρωθεί το 2018 με δράσεις στο εξωτερικό. Το 2018 φιλοδοξεί να συμπεριλάβει και άλλες τέχνες ενώ θα συνεργαστεί με εικαστικές πλατφόρμες όπως οι: Focus Europa (Γερμανία), Bildrecht (Αυστρία) και t-short (Ελλάδα).

Στην παρούσα έκθεση συμμετέχουν οι: Ad Arma, Truus van den Heuvel, Frans Horbach, Mohammed Quraish, Κατερίνα Καλούδη, Ioannis Kolios, Ευγενία Κουμαντάρου, Ειρήνη Μαυρομμάτη & Γιώργος Μπιρμπίλης, Νίκος Μπασιάς, Τίτα Μπονάτσου, Henny van der Meer, Gert van Oortmerssen,  Σπυριδούλα Πολίτη, Henk Puts, John Sikking, Γιώτα Σκαρβέλη, Annita Smit, Mark Verdoes, Barbara De Vries, Απόστολος Φανακίδης, Digna Weis και Αποστόλης Ζολωτάκης, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της έκθεσης. Παράλληλα με την έκθεση θα προβληθεί επιλεγμένο έργο φοιτητών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών (πρόγραμμα σπουδών: Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα).

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη με ελεύθερη είσοδο: Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-19:00, Σάββατο & Κυριακή 10:30-15:30 (κλειστά κατά τις επίσημες αργίες).

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στα εγκαίνια,

Αποστόλης Ζολωτάκης, Φεστιβάλ Orange Water

Ειρήνη Μαυρομμάτη, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Περισσότερα Άρθρα...