ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - έκθεση "Orange Water 3: Reflections of Origin" Πάτρα 22_11_17 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΑΠ

--------------------------------------------------------------

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ως ενεργητικός φορέας μετάδοσης κι ενίσχυσης της γνώσης, της επιστήμης και του πολιτισμού φιλοξενεί, ως συνδιοργανωτής, το διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης  Orange Water 3.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ Orange Water, η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, και η

Εξ@αποστάσεως Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ε.Α.Π,

σας προσκαλούν

στα εγκαίνια της έκθεσης Αντανακλάσεις Καταγωγής (Reflections of Origin)

την Tετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, στις 20.00,

στις εγκαταστάσεις της Εξ@αποστάσεως Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Ε.Α.Π.,

Πατρών Κλάους 183,στην Πάτρα.

Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί μουσική παρέμβαση από κουαρτέτο μελών της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.

-------------

Το Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης Orange Water αποτελεί πολιτιστική γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Κάτω Χωρών, πραγματοποιώντας εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις από διακεκριμένους Έλληνες, Ολλανδούς αλλά και άλλων εθνικοτήτων εικαστικούς. Κατά τα έτη 2015 (Orange Water 1) και 2016 (Orange Water 2), συμμετείχαν 91 εικαστικοί σε 21 σημαντικούς Χώρους Τέχνης και Μουσεία, τελώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας. Το 2017, το Orange Water 3 ξεκίνησε από το Santorini Arts Factory (SAF), για να συνεχίσει το ταξίδι του στην υπόλοιπη Ελλάδα και να ολοκληρωθεί το 2018 με δράσεις στο εξωτερικό. Το 2018 φιλοδοξεί να συμπεριλάβει και άλλες τέχνες ενώ θα συνεργαστεί με εικαστικές πλατφόρμες όπως οι: Focus Europa (Γερμανία), Bildrecht (Αυστρία) και t-short (Ελλάδα).

Στην παρούσα έκθεση συμμετέχουν οι: Ad Arma, Truus van den Heuvel, Frans Horbach, Mohammed Quraish, Κατερίνα Καλούδη, Ioannis Kolios, Ευγενία Κουμαντάρου, Ειρήνη Μαυρομμάτη & Γιώργος Μπιρμπίλης, Νίκος Μπασιάς, Τίτα Μπονάτσου, Henny van der Meer, Gert van Oortmerssen,  Σπυριδούλα Πολίτη, Henk Puts, John Sikking, Γιώτα Σκαρβέλη, Annita Smit, Mark Verdoes, Barbara De Vries, Απόστολος Φανακίδης, Digna Weis και Αποστόλης Ζολωτάκης, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της έκθεσης. Παράλληλα με την έκθεση θα προβληθεί επιλεγμένο έργο φοιτητών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών (πρόγραμμα σπουδών: Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα).

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη με ελεύθερη είσοδο: Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-19:00, Σάββατο & Κυριακή 10:30-15:30 (κλειστά κατά τις επίσημες αργίες).

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στα εγκαίνια,

Αποστόλης Ζολωτάκης, Φεστιβάλ Orange Water

Ειρήνη Μαυρομμάτη, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ημερίδα με θέμα «Μουσεία, δεξιότητες και νέες προοπτικές στην ψηφιακή εποχή»

Η ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (http://daissy.eap.gr) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Μουσεία, δεξιότητες και νέες προοπτικές στην ψηφιακή εποχή», τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, ώρες 15:00 – 20:00, στο κτήριο του Τμήματος Εξ @ποστάσεως Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης στην Πάτρα (Πατρών Κλάους 183, Περιβόλα Πατρών).

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ανίχνευση των αναγκών που δημιουργούνται στους επαγγελματίες του πολιτισμού και των μουσείων εξαιτίας της διάδοσης των νέων τεχνολογιών. Θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού έργου Mu.SA - Museum Sector Alliance (http://www.project-musa.eu/), τα οποία προέκυψαν από την έρευνα αναγκών των επαγγελματιών του μουσείου σε ψηφιακές και μεταβιβάσιμες δεξιότητες (digital and transferable skills), καθώς και η αποτύπωση των σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης που προσφέρονται στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο έργο. Επιπλέον, έγκριτοι ομιλητές της ακαδημαϊκής κοινότητας και των μουσείων θα αναπτύξουν θέματα που άπτονται του ψηφιακού πολιτισμού, όπως:

• η ανάγκη κατάρτισης και εκπαίδευσης στο χώρο του πολιτισμού,

• η χρήση των Νέων Τεχνολογιών στα μουσεία,

• η Ψηφιακή Πολιτισμική Κληρονομιά και η διαχείριση της,

• εμπειρίες, νέες προκλήσεις και προοπτικές για την ψηφιακή κοινωνία της Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

Το έργο Mu.SA υλοποιείται στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο Erasmus+/ Sector Skills Alliances - Τομεακές Συμμαχίες Δεξιοτήτων. Σκοπός του έργου είναι να καλύψει το χάσμα ανάμεσα στην τυπική εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, ένα χάσμα που έχει προκύψει εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης εισόδου των Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορίας (ICT) στον χώρο των μουσείων και τη συνακόλουθη εμφάνιση νέων ειδικοτήτων. Η κοινοπραξία περιλαμβάνει συνολικά 12 εταίρους από 4 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο), με συντονιστή το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Α. Καμέα, Αναπληρωτή Καθηγητή ΣΘΕΤ ΕΑΠ.

Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες του μουσείου, φοιτητές και αποφοίτους τμημάτων σχετικών με τον πολιτισμό, επιστήμονες, ερευνητές και σε όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στο χώρο του πολιτισμού ή των μουσείων.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται εδώ.

▪ Το αναλυτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του έργου: http://www.project-musa.eu/ (ΝΕΑ &ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) και στην ιστοσελίδα της ομάδας DAISSy (http://daissy.eap.gr).

▪ Πώς θα έρθετε στην Ημερίδα (Βιβλιοθήκη ΕΑΠ): http://lib.eap.gr/el/location.html

▪ Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση της Ημερίδας μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Καλωσορίσατε στην Εξ @ποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΑΠ

Η Εξ @ποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σας καλωσορίζει με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Στόχος μας είναι να στηρίζουμε συνεχώς το εκπαιδευτικό και ερευνητικό σας έργο και να καλύπτουμε τις πληροφοριακές σας ανάγκες μέσα από ένα πλήθος υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Για το λόγο αυτό έχουμε αναπτύξει μια πλούσια συλλογή έντυπου υλικού, που ξεπερνά τους 32.000 τίτλους,  και καλύπτει όλα τα γνωστικά αντικείμενα του ΕΑΠ. Το υλικό αυτό μπορείτε να το αναζητήσετε μέσα από τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο  της Βιβλιοθήκης, ενώ μέσα από μια απλή διαδικασία συμπλήρωσης ηλεκτρονικού αιτήματος δανεισμού (Υπηρεσία Δανεισμού Έντυπων Βιβλίων) μπορείτε να το παραλάβετε άμεσα στο χώρο διαμονής σας.

Για να καλύψουμε όμως ακόμα περισσότερο τις ανάγκες σας, έχουμε αναπτύξει συνεργασίες με άλλα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα ώστε να έχετε επιτόπια και εξ αποστάσεως πρόσβαση στη συλλογή τους (Υπηρεσία Διαδανεισμού Βιβλίων).

Επιπλέον, διαθέτουμε ένα πλήθος έγκυρων επιστημονικών ηλεκτρονικών πηγών όπως Βάσεις Δεδομένων, Ηλεκτρονικά Βιβλία, Ηλεκτρονικά Περιοδικά, Θεματικές Πύλες, Κλαδικές Μελέτες, Αποθετήριο και Πηγές της Heal-Link, στις οποίες η πρόσβαση είναι εφικτή με τους προσωπικούς κωδικούς που σας δίνει το ΕΑΠγια τις ψηφιακές υπηρεσίες εκπαίδευσης. Ως προς την αναζήτηση και ανάκτηση των πηγών αυτών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που έχουμε αναπτύξει με στόχο να διευκολύνουμε την έρευνά σας (Μηχανή Αναζήτησης Search).

Κατανοώντας όμως τις δυσκολίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σάς προσφέρουμε διαρκή επικοινωνία, καθοδήγηση και υποστήριξη για αναζήτηση πηγών και  αξιοποίηση πόρων μέσα από: Εξ αποστάσεως ή Επιτόπια Σεμινάρια και κατάλληλα σχεδιασμένους Οδηγούς, ειδική Φόρμα υποβολής ερωτημάτων (Υπηρεσία "Ρωτήστε μας"...), ενημερωτικά φυλλάδια, αλλά και μέσω του διευρυμένου ωραρίου μας (Δευτέρα-Παρασκευή: 7.45-19.15, Σάββατο και Κυριακή: 10.15-15.45).

Τις υπηρεσίες μας αυτές, τις οποίες εν συντομία μπορείτε να τις διαβάσετε στον Οδηγό μας "Παρουσίαση Υπηρεσιών Βιβλιοθήκης",  έρχεται να ολοκληρώσει το νέο κτήριό μας (Πατρών-Κλάους 183, 26 335, Πάτρα) με σύγχρονες υποδομές, εξοπλισμό και άνετους χώρους όπως αναγνωστήριο, βιβλιοστάσια με τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, χώρους μελέτης, σταθμούς εργασίας με Η/Υ, χώρους για ομαδικές συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις καθώς και για εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, ερευνητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://lib.eap.gr/el και τη σελίδα μας στο facebook Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΑΠ, προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τις υπηρεσίες που παρέχουμε.

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Σας ευχόμαστε καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

Εκ της Βιβλιοθήκης

Εσπερίδα "Λιμνών περιήγηση - ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στη Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο"

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διοργανώνει Εσπερίδα με τίτλο "Λιμνών περιήγηση - ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στη Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο" στις 04 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις της εξ αποστάσεως Βιβλιοθήκης του ΕΑΠ στην Πάτρα (Πατρών Κλάους 183).

Κεντρικός Ομιλητής: Γεώργιος Σ. Φατούρος

Πρόγραμμα

19:00  Χαιρετισμός της Προέδρου της Βιβλιοθήκης του ΕΑΠ, Καθηγήτριας Μαρίας Χατζηνικολάου

19:10  Παρουσίαση του ομιλητή από τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ, Καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη 

19:15  Παρουσίαση "Λιμνών περιήγηση - ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στη Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο" από τον γεωπόνο Γεώργιο Φατούρο

20:00  Ερωτήσεις κοινού - Κλείσιμο Εσπερίδας

Δείτε την Πρόσκληση εδώ.

Facebook Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκης ΕΑΠ

Η Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΑΠ θέλοντας να αποκτήσει μια πιο άμεση επαφή με το κοινό της δημιούργησε τη δική της σελίδα στο facebook!
Μέσα από τη σελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης, να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες, πηγές και εργαλεία για την έρευνά σας αλλά και να μας εκθέσετε τις δικές σας προτάσεις, απόψεις και προβληματισμούς!

Κάντε like στη σελίδα μας Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΑΠ και ακολουθήστε μας!

Περισσότερα Άρθρα...