search

Οδηγίες Ανάρτησης Διπλωματικής Εργασίας στο Αποθετήριο του ΕΑΠ – Ιούλιος 2019

Προς: Φοιτήτριες/τές Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Ε.Α.Π. που παρουσίασαν Διπλωματική Εργασία τον Ιούλιο του 2019.

Αγαπητές/οί,

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Εκπόνησης Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών σε ΠΜΣ με Θ.Ε. εξαμηνιαίας διάρκειας, οι φοιτητές οφείλουν να αναρτήσουν τη Διπλωματική τους Εργασία (το τελικό κείμενο με τις τελικές διορθώσεις) στο Αποθετήριο του Ιδρύματος (apothesis.eap.gr).

Η ανάρτηση θα πρέπει να γίνει εντός 15νθημέρου μετά από την επιτυχή παρουσίαση/εξέτασή της.

Επισημαίνεται ότι οι εργασίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των φοιτητών, οι οποίοι, στο πλαίσιο της πολιτικής ανοικτής πρόσβασης, εκχωρούν στο ΕΑΠ μη αποκλειστική άδεια χρήσης του δικαιώματος αναπαραγωγής, προσαρμογής, δημόσιου δανεισμού, παρουσίασης στο κοινό και ψηφιακής διάχυσής τους διεθνώς, σε ηλεκτρονική μορφή και σε οποιοδήποτε μέσο, για διδακτικούς και ερευνητικούς σκοπούς, άνευ ανταλλάγματος και για όλο το χρόνο διάρκειας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Η ανοικτή πρόσβαση στο πλήρες κείμενο για μελέτη και ανάγνωση δεν σημαίνει καθ' οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας του συγγραφέα/δημιουργού ούτε επιτρέπει την αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, εμπορική χρήση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (downloading), «ανάρτηση» (uploading), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά της εργασίας, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του συγγραφέα/δημιουργού. Οι δημιουργοί διατηρούν το σύνολο των ηθικών και περιουσιακών τους δικαιωμάτων.

Προς διευκόλυνσή σας διατίθεται ο Οδηγός ανάρτησης Διπλωματικής / Πτυχιακής Εργασίας στο Αποθετήριο καθώς και το Χρήσιμο Υλικό για την εκπόνηση Πτυχιακών και Διπλωματικών Εργασιών .

Διευκρινίζουμε ότι:
• Το αρχείο της Δ.Ε. πρέπει να έχει μορφή pdf.
• Η Δ.Ε. πρέπει να βρίσκεται σε ένα ενιαίο αρχείο που θα περιλαμβάνει το εξώφυλλο, τον πρόλογο, το κύριο μέρος και πιθανά παραρτήματα ή/και συνοδευτικό υλικό (π.χ. χάρτες, διαγράμματα, εικόνες κ.λ.π.). Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στη επιλογή εικόνων υψηλής ανάλυσης.
• Το αρχείο της Δ.Ε. δεν πρέπει να είναι κλειδωμένο.
• Το μέγεθος της Δ.Ε. δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 ΜΒ.
• Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου των 30 ΜΒ μπορείτε να υποβάλετε ένα επιπλέον αρχείο αλλά μόνο για τα παραρτήματα και το συνοδευτικό υλικό.
Για την καλύτερη καθοδήγησή σας, η Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιήσει εξ αποστάσεως σεμινάρια, (διάρκειας μισής ώρας περίπου) για την ανάρτηση των Διπλωματικών Εργασιών στο Αποθετήριο κατά τις εξής ημερομηνίες: Τετάρτη 31/07/2019 και ώρα 13:00 και Πέμπτη 01/08/2019 και ώρα 13:00 με τη μέθοδο της ζωντανής μετάδοσης (live streaming) στη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο YouTube. Εκεί θα πρέπει να επιλέξετε το εικονίδιο "Ζωντανή Μετάδοση".

Η παρούσα επιστολή θα σταλεί και στους αντίστοιχους επιβλέποντες καθηγητές.

Για τεχνικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Δημοσθένη Μανιά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ενώ για γενικές πληροφορίες και διευκρινίσεις με την κα Νίκη Παπαδοπούλου στο τηλ.: 2610 367-829 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εκ της Βιβλιοθήκης.

Συμμετοχή της βιβλιοθήκης του Ε.Α.Π. στο συνέδριο LIBER 2019

Η Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΑΠ είναι επίσημο μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνητικών Βιβλιοθηκών LIBER από το 2018. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έλαβε χώρα το LIBER Conference, η ετήσια συνάντηση των μελών του Δικτύου προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες πρακτικές και πολιτικές, αλλά και για να χαράξουν από κοινού την κατεύθυνση του Δικτύου. Η Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ, ως ενεργό μέλος εδώ και δύο χρόνια του Δικτύου, είχε δυναμική παρουσία στο 48ο ετήσιο συνέδριο που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Trinity College στο Δουβλίνο την περίοδο 26-28 Ιουνίου. Οι εκπρόσωποί μας έλαβαν μέρος στη συνεδρία του Innovative Metrics Working Group, του οποίου είναι μέλος η Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ, με τίτλο "Where to from now" με την ανακοίνωση "Innovative approaches to metrics. Beyond metrics: a closer look at sentiment analysis approach", η οποία αφορά στην εφαρμογή της μεθόδου sentiment analysis στα διάφορα metrics των βιβλιοθηκών για την εξαγωγή αναλυτικότερων συμπερασμάτων.

Οι δυο ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΑΠ και Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Πατρών, πιστοποιώντας για άλλη μια φορά την άριστη συνεργασία τους, συνέπραξαν σε ερευνητικό επίπεδο για τη συμμετοχή τους στο 48o Συνέδριο Ερευνητικών Βιβλιοθηκών του δικτύου LIBER στο οποίο είναι αμφότερα μέλη. To αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η δημιουργία ενός poster με τίτλο "More than a Feeling: Insights and Information from a Sentiment Analysis Study", το οποίο αναρτήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου και το οποίο κέρδισε το "Best Poster Award", αναδεικνύοντας έτσι την ποιότητα των δύο Βιβλιοθηκών. Το poster μπορείτε να το δείτε εδώ.

H Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ σκοπεύει να εδραιώσει τη θέση της στο δίκτυο LIBER με ακόμα περισσότερες συνεργασίες, αλλά και δραστηριότητες προκειμένου να καταστεί σημείο αναφοράς στο χώρο των ερευνητικών βιβλιοθηκών.

Θερινό ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης ΕΑΠ

Σας ενημερώνουμε ότι για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο το ωράριο λειτουργίας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΕΑΠ και του Παραρτήματός της στην Αθήνα διαμορφώνεται ως εξής:

 

Κεντρική Βιβλιοθήκη

ΙΟΥΛΙΟΣ

Δευτέρα -Παρασκευή: 07:30-19:30

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Δευτέρα-Παρασκευή: 07:30-15:30

Παράρτημα  Βιβλιοθήκης στην Αθήνα

ΙΟΥΛΙΟΣ

Δευτέρα -Παρασκευή: 08:00-20:00

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Δευτέρα -Παρασκευή: 08:00-16:00

 
 
Καλό καλοκαίρι!

Μη λειτουργία του Παραρτήματος της Βιβλιοθήκης ΕΑΠ στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου

Το Παράρτημα Βιβλιοθήκης στην Αθήνα πρόκειται να φιλοξενήσει μέρος της εκδήλωσης με τίτλο "Refugee, migrant issues: education and social policies in Greece : finding synergies and sustainable policies", η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρες 08:45-19:30 στο Παράρτημα της οδού Γραβιάς 4-6, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή για το αναγνωστικό κοινό.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Εκ της Βιβλιοθήκης

Περισσότερα Άρθρα...