Θερινό ωράριο

Σας ενημερώνουμε ότι για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο η Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ θα λειτουργεί ως εξής:

ΙΟΥΛΙΟΣ

Δευτέρα –Παρασκευή  07:30-19:30

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Δευτέρα –Παρασκευή  07:30-15:30

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης των εξ αποστάσεως χρηστών της Βιβλιοθήκης

Η Εξ @ποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΑΠ σας καλεί να συμπληρώσετε μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου ένα  Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης των εξ αποστάσεως χρηστών της.
Η συμπλήρωσή του είναι ανώνυμη και απαιτεί μόνο 5 λεπτά. Η έρευνα αυτή  χρησιμεύει καθαρά για  λόγους  ανάπτυξης της Βιβλιοθήκης και καλύτερης εξυπηρέτησης των χρηστών, για αυτό και η συμβολή σας είναι πραγματικά πολύτιμη.

Για πληροφορίες και βοήθεια ως προς τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ιωάννα Σεφερλή  (τηλ. 2610-367.818, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Clarivate Analytics - Δωρεάν webinars για τη βάση Web of Science

H Clarivate Analytics, η εταιρία που παρέχει τη βάση δεδομένων Web of Science, διοργανώνει δωρεάν  ηλεκτρονικά σεμινάρια (webminars) στα Ελληνικά που θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Η εγγραφή είναι ελεύθερη για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Web of Science (στην οποία έχει πρόσβαση η Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ) και ειδικότερα το εργαλείο InCites, για θέματα ερευνητικής ανακάλυψης και ερευνητικής ανάλυσης.

Προς πληρέστερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε την πρόσκληση του εκδότη:

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ:

Ξέρετε πώς να παρακάμψετε τους περιορισμούς των λέξεων-κλειδιών για τον εντοπισμό της σημαντικότερης βιβλιογραφίας στον ερευνητικό σας τομέα; Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να ξεκλειδώσετε το πλήρες δυναμικό της πλοήγησης παραπομπών (citation navigation):

o   Μελέτη περίπτωσης 1: Γενετική Μηχανική /Genetic Engineering; CRISPR / Cas9 DNA segment.

o   Μελέτη περίπτωσης 2: Επιστήμη Υλικών/Materials Science; Perovskite solar cells.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα παραδείγματα, οι ειδικοί μας θα σας δείξουν πώς μπορείτε να ανακαλύψετε σχετικά έγγραφα που χάνονται με απλές αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών. Θα μάθετε επίσης πώς να αναζητήσετε ένα δισεκατομμύριο παραπομπές (citations) σε διάστημα 117 χρόνων, πώς να εντοπίσετε τα πιο σημαντικά έγγραφα και να αναλύσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης για να εντοπίσετε πού συμβαίνει η έρευνα, ποιοί συνεργάζονται και ποιός την χρηματοδοτεί.

Choose any of the following 40 minutes webinars (in Greek) on the

Web of Science Core Collection and register!

Monday the 12th of June 2017 at 14:00 Athens time

Monday the 19th of June 2017 at 11:00 Athens time

ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΔΙΚΟΙ, ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ JOURNAL IMPACT FACTOR:

o   Μελέτη περίπτωσης 1: Προσδιορισμός των δυνατών και αδυνάτων θεματικών πεδίων ενός ερευνητικού οργανισμού.

o   Μελέτη περίπτωσης 2: Επιστήμη Υλικών/Materials Science; Perovskite solar cells.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα παραδείγματα, οι ειδικοί μας θα σας δείξουν πώς να αναλύσετε το ερευνητικό τοπίο με τη χρήση έξυπνων βιβλιομετρικών δεκτών. Θα μάθετε πώς να συγκρίνετε ερευνητικούς οργανισμούς, να αναλύετε συνεργασίες αλλά και πως να εντοπίσετε πιθανούς χρηματοδότες και εδικούς σε ερευνητικά πεδία.

 

Choose any of the following 40 minutes webinars (in Greek)

on InCites and register!

Thursday the 22nd of June 2017 at 16:00 Athens time

Friday the 23rd of June 2017 at 11:00 Athens time

Please contact the following specialists for any query regarding these sessions: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία που διατίθενται από τον Κάλλιπο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέσω του Καταλόγου της Βιβλιοθήκης του ΕΑΠ μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε 471 τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων που διατίθενται από τον Κάλλιπο, ένα αποθετήριο συλλογής συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων.

Τα βιβλία αυτά μπορείτε να τα βρείτε κάνοντας απλή αναζήτησηστον Κατάλογο της Βιβλιοθήκης με λέξη - κλειδί Κάλλιπος. Επιλέγοντας την εγγραφή του τίτλου που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να βρείτε το σύνδεσμο που οδηγεί στο πλήρες κείμενο του βιβλίου που έχει αναρτηθεί στον Κάλλιπο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Σεφερλή Ιωάννα είτε τηλεφωνικώς στο 2610-367818 είτε με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Σεμινάριο Δήμου Αβδελιώδη στη Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης του ΕΑΠ, την Κυριακή 14 Μαΐου το σεμινάριο με τίτλο: «O έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος».

Το σεμινάριο, είχε ως σκοπό την κατανόηση του γεγονότος πώς κατά την απαγγελία ενός κειμένου, είτε αρχαίου είτε νέου, ο παράγων που ρυθμίζει την ορθότητα των σημασιών και του νοήματος της κάθε λέξης και της κάθε φράσης είναι, κατά κύριο λόγο, η ορθολογική προετοιμασία, που στηρίζεται στη λογική επεξεργασία της κάθε αυτόνομης νοηματικής φράσης, ώστε υπακούοντας σε λογικούς και ανάλογους αισθητικούς κανόνες να αποδώσει κατά την εκφορά της με ακρίβεια και πιστότητα το νόημα του κειμένου, αποφεύγοντας την παρερμηνεία ή την παρανόησή του.

Άμεση σχέση με το ανωτέρω σκεπτικό έχει η ιδιαίτερη μέθοδος-σύστημα επάνω στην απόδοση και την ερμηνεία ενός κειμένου, θεατρικού ή λογοτεχνικού, που παρουσιάζεται δημόσια, την οποία ανέπτυξε ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης και την οποία  ανέλυσε και μοιράστηκε με το κοινό.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τη μέθοδο αυτή απαγγέλλοντας με την καθοδήγηση του κ. Αβδελιώδη αποσπάσματα από την “Απολογία Σωκράτους” του Πλάτωνα και από το “Μυρολόγι της φώκιας” του Αλ. Παπαδιαμάντη.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ του Δήμου Αβδελιώδη και των συμμετεχόντων.

DSC 0265DSC 0283

Περισσότερα Άρθρα...