Καλωσορίσατε στην Εξ @ποστάσεως Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ!

Η Εξ @ποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σας καλωσορίζει με αφορμή την έναρξη των σπουδών σας.

Στόχος μας είναι να στηρίζουμε συνεχώς το εκπαιδευτικό και ερευνητικό σας έργο και να καλύπτουμε τις πληροφοριακές σας ανάγκες μέσα από ένα πλήθος υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Για το λόγο αυτό έχουμε αναπτύξει μια πλούσια συλλογή έντυπου υλικού που ξεπερνά τους 32.000 τίτλους και καλύπτει όλα τα γνωστικά αντικείμενα του ΕΑΠ. Το υλικό αυτό μπορείτε να το αναζητήσετε μέσα από τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης, ενώ μέσα από μια απλή διαδικασία συμπλήρωσης ηλεκτρονικού αιτήματος δανεισμού (Υπηρεσία Δανεισμού Έντυπων Βιβλίων) μπορείτε να το παραλάβετε άμεσα στη διεύθυνση επιλογής σας.

Για να καλύψουμε όμως ακόμα περισσότερο τις ανάγκες σας, έχουμε αναπτύξει συνεργασίες με άλλα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα ώστε να έχετε τη δυνατότητα δανεισμού του υλικού της συλλογής τους είτε επιτοπίως είτε με αποστολή στον τόπο διαμονής σας (Υπηρεσία Διαδανεισμού Βιβλίων).

Επιπλέον, διαθέτουμε ένα πλήθος έγκυρων επιστημονικών ηλεκτρονικών πηγών όπως Βάσεις Δεδομένων, Ηλεκτρονικά Βιβλία, Ηλεκτρονικά Περιοδικά, Θεματικές Πύλες, Κλαδικές Μελέτες, Αποθετήριο και Πηγές της Heal-Link, στις οποίες η πρόσβαση είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης με τους προσωπικούς κωδικούς που έχετε λάβει από το ΕΑΠ για τις ψηφιακές υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Κατανοώντας τις δυσκολίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σάς προσφέρουμε διαρκή επικοινωνία, καθοδήγηση και υποστήριξη ως προς την αναζήτηση πηγών και την αξιοποίηση πόρων μέσα από: Εξ αποστάσεως ή Επιτόπια Σεμινάρια και κατάλληλα σχεδιασμένους Οδηγούς, ειδική Φόρμα υποβολής ερωτημάτων (Υπηρεσία "Ρωτήστε μας"...), ενημερωτικά φυλλάδια, αλλά και μέσω του διευρυμένου ωραρίου μας (Δευτέρα-Παρασκευή: 7.45-19.15, Σάββατο και Κυριακή: 10.15-15.45).

Η Βιβλιοθήκη, εκτός από τις υπηρεσίες αυτές που εν συντομία μπορείτε να διαβάσετε στον Οδηγό μας "Παρουσίαση Υπηρεσιών Βιβλιοθήκης", διαθέτει στο νέο της κτήριο (Πατρών-Κλάους 183, 26 335, Πάτρα) άνετους χώρους με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό όπως αναγνωστήριο, βιβλιοστάσια με την έντυπη συλλογή, χώρους μελέτης, σταθμούς εργασίας με Η/Υ, χώρους για ομαδικές συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις καθώς και για εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, ερευνητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο του 2018 λειτουργεί Παράρτημα της Βιβλιοθήκης στην Αθήνα (Γραβιάς 4-6, Τ.Κ. 106 78) με σκοπό την υποστήριξη της εκπαίδευσης των φοιτητών, την ανάπτυξη της έρευνας και τη δημιουργία ενεργών κοινοτήτων φοιτητών.

Παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://lib.eap.gr καθώς και τη σελίδα στο facebook Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΑΠ.

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Καλή επιτυχία στις σπουδές σας!

Εκ της Βιβλιοθήκης

Αποκατάσταση τεχνικού προβλήματος

Σας ενημερώνουμε ότι το τεχνικό πρόβλημα στο Αποθετήριο αποκαταστάθηκε και πλέον είναι εφικτή η είσοδός σας σε αυτό.
Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας.

Τεχνικό πρόβλημα apothesis.eap.gr

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προσωρινού τεχνικού προβλήματος δεν είναι δυνατή η είσοδος στο Αποθετήριο. Αμέσως μόλις επιλυθεί το πρόβλημα θα ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και μας συγχωρείτε για την αναστάτωση.

Ενεργοποίηση δοκιμαστικής περιόδου χρήσης (trial) σε 6 συλλογές ηλεκτρονικών βιβλίων του Springer

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Heal Link), έχει ενεργοποιηθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018 δοκιμαστική περίοδος χρήσης (trial) στις κάτωθι συλλογές ηλεκτρονικών βιβλίων του εκδότη Springer:

History (CY2016-2018, 685 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων)
Law and Criminology (CY2016-2018, 691 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων)
Literature, Cultural and Media Studies (CY2016-2018, 1306 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων)
Political Science and International Studies (CY2016-2018, 1335 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων)
Religion and Philosophy (CY2016-2018, 834 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων)
Social Sciences (CY2016-2018, 1744 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων)
*CY = Copyright Year

Η πρόσβασή σας στις πηγές αυτές είναι εφικτή μέσα από τους αντίστοιχους συνδέσμους και τη χρήση των προσωπικών κωδικών (Username & Password) που σας έχουν δοθεί για τις ψηφιακές υπηρεσίες εκπαίδευσης του ΕΑΠ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Κωστοπούλου Ηρώ είτε τηλεφωνικώς στο 2610-367827 είτε με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ανάρτηση Διπλωματικής Εργασίας στο Αποθετήριο του ΕΑΠ - Σεπτέμβριος 2018

Αγαπητές/οί,

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Εκπόνησης Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών σε ΠΜΣ με Θ.Ε. ετήσιας διάρκειας και τον Γενικό Κανονισμό Εκπόνησης Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών σε ΠΜΣ με Θ.Ε. εξαμηνιαίας διάρκειας, οι φοιτητές οφείλουν να αναρτήσουν τη Διπλωματική τους Εργασία (το τελικό κείμενο με τις τελικές διορθώσεις) στο Αποθετήριο του Ιδρύματος (apothesis.eap.gr).

Η ανάρτηση θα πρέπει να γίνει εντός 15νθημέρου μετά από την επιτυχή παρουσίαση/εξέτασή της.

Επισημαίνεται ότι οι εργασίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των φοιτητών, οι οποίοι, στο πλαίσιο της πολιτικής ανοικτής πρόσβασης, εκχωρούν στο ΕΑΠ μη αποκλειστική άδεια χρήσης του δικαιώματος αναπαραγωγής, προσαρμογής, δημόσιου δανεισμού, παρουσίασης στο κοινό και ψηφιακής διάχυσής τους διεθνώς, σε ηλεκτρονική μορφή και σε οποιοδήποτε μέσο, για διδακτικούς και ερευνητικούς σκοπούς, άνευ ανταλλάγματος και για όλο το χρόνο διάρκειας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Η ανοικτή πρόσβαση στο πλήρες κείμενο για μελέτη και ανάγνωση δεν σημαίνει καθ' οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας του συγγραφέα/δημιουργού ούτε επιτρέπει την αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, εμπορική χρήση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (downloading), «ανάρτηση» (uploading), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά της εργασίας, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του συγγραφέα/δημιουργού. Οι δημιουργοί διατηρούν το σύνολο των ηθικών και περιουσιακών τους δικαιωμάτων.

Προς διευκόλυνσή σας διατίθεται ο Οδηγός ανάρτησης Διπλωματικής / Πτυχιακής Εργασίας στο Αποθετήριο καθώς και Χρήσιμο Υλικό για την εκπόνηση Πτυχιακών και Διπλωματικών Εργασιών που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης (lib.eap.gr).

Διευκρινίζουμε ότι:
• Το αρχείο της Δ.Ε. πρέπει να έχει μορφή pdf.
• Η Δ.Ε. πρέπει να βρίσκεται σε ένα ενιαίο αρχείο που θα περιλαμβάνει το εξώφυλλο, τον πρόλογο, το κύριο μέρος και πιθανά παραρτήματα ή/και συνοδευτικό υλικό (π.χ. χάρτες, διαγράμματα, εικόνες κ.λ.π.). Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στη επιλογή εικόνων υψηλής ανάλυσης.
• Το αρχείο της Δ.Ε. δεν πρέπει να είναι κλειδωμένο.
• Το μέγεθος της Δ.Ε. δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 ΜΒ.
• Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου των 30 ΜΒ μπορείτε να υποβάλετε ένα επιπλέον αρχείο αλλά μόνο για τα παραρτήματα και το συνοδευτικό υλικό.

Για την καλύτερη καθοδήγηση των φοιτητών, η Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ θα πραγματοποιήσει έναν κύκλο εξ αποστάσεως σεμιναρίων για την ανάρτηση των Διπλωματικών Εργασιών στο Αποθετήριο. Τα σεμινάρια αυτά, διάρκειας μισής ώρας περίπου, θα γίνουν με τη μέθοδο ζωντανής μετάδοσης (live streaming) μέσα από τη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο YouTube. Οι ζωντανές μεταδόσεις θα γίνουν από την Τετάρτη 12/9 έως και Παρασκευή 14/9 (13:30-14:00).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν τη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο YouTube τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες και να επιλέξουν το εικονίδιο "Ζωντανή Μετάδοση". Για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις παρουσιάσεις, οι μεταδόσεις αυτές θα αναρτηθούν στη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο YouTube για παρακολούθηση μετά το τέλος των παρουσιάσεων.

Η παρούσα επιστολή, η οποία αφορά σε όσους παρουσιάζουν Διπλωματική Εργασία την περίοδο του Σεπτεμβρίου 2018, έχει σταλεί και στους καθηγητές που επιβλέπουν τις Διπλωματικές Εργασίες.

Για τεχνικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Δημοσθένη Μανιά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ενώ για γενικές πληροφορίες και διευκρινίσεις με την κα Νίκη Παπαδοπούλου στο τηλ.: 2610 367-829 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Περισσότερα Άρθρα...

ut.png